Skitdag....

2007-08-31 - 17:51:23
allt har bara varit skit idag. allting.. fan! wow, vilken toppen fin helg man får. ååh.... mår skit blä.. ja, allt är bara SKIT!
är väl allt jag kan säga.. tänker inte gå in på nånting..

MEN ALLT ÄR BARA SKIT!

Miss sleepy

2007-08-29 - 17:00:34

Va är det med mig? Sjukt trött när man pallrat sig från skolan.. idag vart det också en två timmars sömn när man kom hem.. Vet inte alls om det är nån fin form av flunsan på G. Jamen då säger jag bara "bring it on!", orka gå runt och vänta, liksom, vara halvkrasslig ett litet tag, å sen alldeles sjukt krasslig. Jaja, gud va intressant att läsa om.. höhö, å de var ett riktigt pustande höhö.

Ååh, jag är bara så jävla trött! och har massor att fixa med här hemma medans mor & far är med lillen på hans fotbollsträning.. Syrran är ju helt seg i huvet, vägrar hjälpa till med nånting! ÅH! unge!!!

Nä men jag ska väl ta den sista energin till att laga klart maten, dammsuga, städa efter.... försöker komma på nåt bra ord men.. dom då, ser ju ut som en svinstia. Och gå å lämna filmen, trötta "Mr Beans semester" eller vad den hette.. skitrolig faktiskt! haha.. ja.

Och svanken, jaaa den blir bara mer dum för var dag som går. grymt jobbigt.
Men nog om detta, dags för mig att ödsla bort energin nudå.

Hej hej

Trött hals :(

2007-08-27 - 18:59:32
ouffh.. halsont! och helt svag. bläää på det.
La mig runt en tolv igår och sov till 10 imorse, då vi har det riktigt slappt denna vecka då en del lektioner inte sparkar igång förrän nästa vecka & veckan efter det.. Och jag gnäller inte direkt på schemat, tycker det blev helt okej! Vet dock inte vad jag ska finula med på projektarbetet, så ska försöka komma underfund med nåt. Anyway.. så jag fick en rejäl sömn på 10 timmar, men ändå helt slut! börjar 12 och slutade runt 14, jättelååång dag, not. men kände mig helt hängig och första stoppet man hamna på efter att ha kommit hem var i sängen, där man slumrade bort till en halv fem, sjukt trött och så ont i hals & kropp. Så har bara legat å degat.. yes sir, that's my day.

Annars då? Jo känns helt okej, läget under kontroll liksom, känns helt okej. Och känner mig fortfarande riktigt pigg på plugget, vill bara komma igång! ser så fram emot allt man har framför sig..

Snart lite dinner då. Hej svejs.

en dagen-efter..

2007-08-25 - 14:25:09
men snacka om att må helt vridet. fyyyyfan. utgång igår.. och så mycket som jag drack igår, har jag nog aldrig druckit.. och vad jag drack! shottar, drinkar, champagne som en galning beställde in för 795 spänn!! helt crazy.. de fortsätter! vin, öl..... och bläää va jag mår idag. Och som man brukar säga så är det väl så jag förtjänar att må. Är huvudet dumt får kroppen lida, so true! iaf idag... Orkar verkligen inte gå in på detaljer, tuff kväll/natt/morron bara.
ÅÅH!

men kul som faaaen va det :) värt det? hmmm... mjaaaa. Jo, jaa..
tihi.

idag tänker jag bara ligga & jäsa, rulla tummar, eller vad som helst som är förjäkla slappt! crousing i stan va? hmm, glida ner med pärlan sen kanske ;) haha! näfan.

sängen nästa!

3edje och sista, finally!

2007-08-22 - 12:58:24
imorrn sparkar det igång! plugget.. men jag ser fram emot det! sista året liksom.. fan va najs! får se vad man känner sen när man har saker upp till öronen to do... Jaja, det löser sig då :)

Annars då? Hur har sista sommarlovet varit igentligen... Mjaaa... Inte skit najs kanske! Riktigt dåligt väder, de fina dagarna får man helt säkert ihop på en hand. Det känns ruttet.. Men att fylla år var kanon och att klara teorin var super! så atte.. Jaja, va ska man säga liksom? Kunde ju vart värre..

Hösten, tycker jag känt vindar av den.. kyliga vindar, som i helgen då det bara var typ 10 grader i lördaskväll.. brukar ju kunna va  en 18 iaf. Så visst! slå på med hösten, men låta den vara förbi fort så vintern kan få komma.. och jag ber med bägge händerna om att få ett vitt december, då förra sög, inte ens julafton kunde få va vitt då!
Så, jaaa för snö.

Ouffh.. vara påklädd å klar i skolan imorrn klockan 9. hur ska det gå? :S

Värsta or bästa?

2007-08-19 - 13:24:34
Hade en så otrooooligt underbar dröm inatt! Den var så underbart wonderful! Jo.. jag drömde att jag var tillsammans med min drömprins Jared leto.. låter kanske helfjantigt! men väl i drömmen var det såååååå, och jag menar SÅ underbart! Det var verkligen.... mmmmm! Jag var såå lycklig :)
Men ack så sad jag blev när jag vakna... och då menar jag verkligen SAD!
Så jag vet inte om det var den bästa dröm jag haft! För så kändes det.. men att vakna var som rena mardrömmen! Men jag vill inte säga att det var den värsta.. men aaaaaah...

Drömmar, drömmar..

Trötta jag! Vara helt såld på något omöjligt! GAH

Godmorning sunshine!

2007-08-18 - 16:00:47
Idag har jag varit och kikat på lillebrorsan som spelat fotboll på kastvallen, det var en såkallad fotbollens dag där idag då det var flera lag hit & dit som spelade mot varann. Han var så duktig och det är så härligt att få känna sig stolt över sitt syskon!

Lillgubben i mål
image44

Roligt som det var hade han hemskt svårt för att bestämma sig om han skulle spela ute eller vara målis!
Men jag tycker han hade en riktigt bra taktik.. Han spelade ute å sparka boll å sprang tills han lessna på att springa, å då var det bara å slänga på sig handskarna å ställa sig i målet... hahah! rolig den lille krabaten..

Och lördag idag då. Händer? Jo blir nog lite utgång. sköööönt.. har legat i solen å glassat, å snart blire lite käk & tillpiffning. Najs najs!

The king

2007-08-16 - 19:25:35
image43


Idag tänkte jag skänka en tanke åt knugen of rock n' roll, Elvis Presley, som idag för 30 år sedan dog. Sad, jaa.
Hade vart tufft å funnits på den tiden! Bland alla de stora artisterna... Anyway, cd'n gör det möjligt för oss att få lyssna till musiken iaf. That's good! och jag måste bara få säga att.. Damn! elvis din snygging :)
Jaja. 23.10 gäller kanal 1 då det är en dokumentär om elvis, säkert någon som redan visats, men bara för att han är legend, grymt bra & grymt snygg så måste det ses!

About to break down?

2007-08-14 - 22:39:43
and cry?
Känner att en sådan dag är on it's way, och det behövs, verkligen! Har gått runt med denna trötta mask nu alldeles för länge.. håller all smärta inom mig, sånt som igentligen borde ha fått komma ut..
Det gör ont! Det gör det verkligen.. Och ja, kul för såna som kan knalla vidare.. Men.. Jag kan inte! inom mig gräver nån/nåt en grop som jag hela tiden aktar mig för, aktar mig för att inte falla ner i, man orkar bara inte, man vill försöka låta vardagen få vara fläckfri, ingen ilska, ånger eller sorg. Samma sak med helgerna.
Men nu kan det se ut att bli en riktig känslosam dag här snart.. vet inte alls när, men jag känner det inom mig.. en bultande känsla som behöver komma ut! Annars vet jag inte var den tar mig.. men det gör så himmelens ont :( och jag vill bara bort härifrån..

image42

Men förhoppningsvis går väl det här över, som allting annars..

och änglarna tömmer blåsan på oss åter igen..

2007-08-12 - 15:53:26
Då har ännu en cityfest passerat.. Skönt.. Jaa, tycker bara det blir sämre & sämre för var år.. eller, så är det kanske att man knappt ger den en chans.. Man står istället i något hörn och lurar till innan man drar in på ett öltält. Det var ju planerat med karuseller, friterade bananer + öltält.. men det blev bara nr 3. Synd.. Ja, men man får skylla sig själv. Har haft det helt okej iaf! Huvudsaken. Det kommer ju ännu en cityfest next year so.. Men, får se om man finns kvar i Gävle då, om inte får man väl dra arslet ner å joina vännerna.. Jaja..

Finns det något mer att säga? Säkert.. men inte för att jag orkar bjuda på något mer för denna gång.. kanske kommer senare.

Inte lite såld

2007-08-10 - 12:40:46
Alltså.. har skrivit om honom förr här på min blogg....
Mr Jared Leto...........alltså gaaah! vad ska man säga?
Det gör mig verkligen sad när det närmaste jag får komma honom är i mina drömmar.. Ja riktigt sorgligt!
För alltså.. det där är really, really! min Mcdreamy..

  

http://www.youtube.com/watch?v=8aKhlqOoQZw

Äsch, försökte göra lite tjusigt, när man ser liksom... ja alltså, kan titta videon direkt i bloggen. Om någon vet hur man  gör det, typ ska lägga in en youtube.com video så skulle jag uppskatta om jag fick veta de! :)

Menne... ja. Jared Leto.. jag är så såååld!

Skulle ge VAD som helst för att... ja.

Dreeeeam, dream dream dreeeam...

Cityfuäääzt!

2007-08-09 - 20:24:58

Jepp då började eländet igår. Nerå, inte vill jag kalla det elände! Småmysigt sådär ju.. Eller, ja. Hehe.. Anyway, var ner en sväng igår å gluttade med damerna.. Cyklade sedan hem, tröttis i ben & rygg.
Sitter nu å smålurar på en öl, "tjatet" om man får kalla de det är stort om att jag ska komma ner å lura lite! men inte vet jag, är rätt tröttis å huvudvärken gnatar. Joppigt! tycker vi tar å laddar batterierna inför morgondagen & lördagen, för jaa vi tar nog å laddar tills dess istället!

Äsch då, trött man blev!


Menneee, vi ses i dimman gott fölk!

Grillat..

2007-08-07 - 18:15:49
är gott, och dagens käk!
Mums :)

image36

List-nojja

2007-08-06 - 01:12:24
Har man tråkigt så har man

Namn: Valfritt? Nemen, Emilia funkar
Alias: Öh..
Hemligt alias: Eh..
Ålder: 18
Bostad: Radhus hos päronen
Avskyr: Orättvisor
Tycker om: Känslan man får när allting känns tipp-topp, men som oftast inte brukar vara så värst länge
Ditt bästa minne: Hmm.. gud va svårt! Nä nu har jag suttit och tänkt och kan inte riktigt komma på något :S
Ditt sämsta minne: Sämsta minnena är faktiskt då man mottagit att man mist någon när & kär, smärtan är så fruktansvärd så det är ingenting man glömmer.. och när jag börjar tänka, så är nog bästa minnet när man var liten och inte förstod sig på allting jobbigt som bara kom desto äldre man blev.. Då var allt frid å fröjd!
Pinsammaste du gjort: På tal om det, så satt jag ju idag och tänkte på något pinsamt jag varit med om.. men kommer inte på! Får skriva det senare om jag kommer på det..
Din bästa sida: Vet faktiskt inte.. så omtumlad när de gäller mig själv, vet varken ut eller in när de gäller mig.. Men jag är en god lyssnare, det är bra!
Din sämsta sida: Måste vara mitt temperament.. oja, nånting jag ofta får höra.
Beskriv dig själv: Tänkare, ärlig, försöker iaf ofta tänka på andra, alltså omtänksam, tror jag
Kärlekslivet: Ensam i min dubbelsäng :(
Klädstil: Min stil
Komplex: Hmm.. mina lår, och armar, och mage och... ah hela shitten! haha!
Vad finns i fickorna: Typ mobil & lipsyl
Jacka: Antingen svart bomullsjacka or vit tunn kappa
Bästa personen du vet: Men.. svårt att bara kunna tycka att 1 person är bäst.. knepig jag :P men mamma är bra!
Sämsta personen du vet: Hitler, men han är ju död! Thank god! sen då... eh ah.. mördare, våldtäksmän å sånna idioter.. inte bara 1 där heller :P
Drömyrke: Skådespelare eller typ något med musik.. Drömyrke = 1
Dröm: Att kunna bada i pengar
Det första du tittar hos killar: Utstrålning och ögonen
Det roligaste du gjort: Kan inte komma på något sådär bara, men jo jag har gjort mycket roligt!
Piercingar: Öronen och tunga, tihi
Tatueringar: Japp, bakpå skuldran
Samlar på: Nä inget sådär kanske.. Intelligens kanske? den du
Intressen: Musik, resa, natur, köra bil höhö
Höger- eller vänsterhänt: Right, right?
Humör just nu: Romantisk och uttråkad, vilken fin blandning
Favoritgodis: Sometimes choklad, sometimes sura nappar
Är det nåt du absolut inte äter: Gravad lax?
Kläder just nu: Türkey-tshirt och typ shorts
Musik just nu: Chris Isaak - wicked game
Vad sa du senast: Va kallas de här? angående vad jag hade på mig
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Men snälla.. vet inte
Sommarplaner: Ja sommarn e ju snart slut så ta en tugga i det sura äpplet!
Är du bra på matte: Japp, näe
Fisk eller badkruka: Kan inte säga att jag är någon badkruka.. men jag blir väl kallad det då jag inte badar då temperaturen i vattnet är 20 och under
Längd: 160 cm kort
Hur många kuddar sover du med: 4 st
Favoritväder: Soligt, lite små blåsigt sådär så hettar tar kål på en, myspysigt!
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med dig: Kamera, mobil och transport hem
Spelar du nåt instrument: Piano & fåntratt, och ska lära mig att kunna plinka gitarr
Morgon- eller nattmänniska: Natt
Sparare eller slösare: Slööös, men kan ju iofs spara om de verkligen skulle behövas
Vem är viktigast för dig: Familjen
Bästa film: Ååh.. green street hooligans, the green mile, många
Tror på liv på andra planeter: Njae..
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja
Älskar du henne/honom fortfarande: Nej
Har du några homosexuella vänner: De vet man aldrig..
Tror du på mirakel: Mjaaa..
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Gud ja
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja?
Ser du på kärleken som ett misstag: Va? Nej, kärleken är ju något som alla behöver för att kunna överleva
Bio eller promenad: Promenix
Är du kittlig: Nja, nje.. ibland kanske
Snarkar du: Nope..
Stjärntecken: Kräfta
Rädd för insekter: Näe
Äckligaste insekten: Hmm, tycker allihop är snuskiga.
Största svaghet: Hmm.. konkurrens?
Det här är jag bra på:
Bästa bok: Läst många många bra
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja: Att ha kontroll över mitt temperament
Chips, morötter eller godis: Åh morötter va gott!
Pizza eller hamburgare: Pizza
Skriver du dagbok: Mja, nee.. Brukar kludda ner lite tankar nångång bara.. Kan vara skönt!
Har du nån flickvän/pojkvän: Nope, väntar fortfarande på prinsen med den vita hästen och gyllene utrustningen
Stökigt eller välstädat: Stök
Gungar du på stolen: Nope
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump: Jaa, något jag också har som en framtidplan att göra!
Vilken hand håller du gaffeln i: Höger
Hur är din drömtjej/kille: Han är omtänksam, romantisk. Och visar att he is the one på ett charmigt sätt!
Hur många syskon har du: 2 små monster, eller så små är dom kanske inte längre
Vad är du mest rädd för: Döden
Saltar du på maten: Sometimes, typ pommes
Gillar du att sjunga: jarå :)
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför: Textil & design, börjar sista året nu i höst, gör det för that's my thing, nemen kul att sy & skapa!
Anser du att du är stark: Haha, njee..
Brukar du sola: Oja
Vad gör du om du får hicka: Nyper i lillfingret.. myt va?
Röker du: Nej, aldrig gjort heller and i never will
Snusar du: Men nej
Använder du knark: Haha nej nej.. high on life
Kaffe, te eller inget: Stor kopp varmt te
Har du en besatthet: Hmm.. mjaa, mår dåligt om det går en dag utan musik.. men kan väl inte kalla det besatthet precis..

Sunday

2007-08-05 - 14:08:20

Yeah yeah.. söndag och dagarna börjar närma sig årets cityfest, somligas höjdpunkt på året, dock ej min.. Same shit varje år, men visst brukar det va trevligt! Hade även tänkt mig i år på ett försök med att åka iaf 1 karusell då snacket var stort förra året, ja för oooj va man skulle åka karusell. För nej, jag åkte inte en enda, jävla nöt! Haha.. lite små kul.. Alla andra åkte.. utom jag. Jaja :) får se i år då!

Igår var det mys hela dan, typ. Var för första gången i år på en strand å solade! Fantastiskt skönt! Ja herregud. Hann ju dock bara ligga en sådär 1-2 timmar då min kära syster börja krångla som inte skulle med först, men som ändra sig så vi åkte hem å hämta henne när vi kommit halvägs osv.. Iofs brydde jag mig inte för det var ju jag som körde ;) men så hade hon inget å sola i och bla bla bla.. oså skulle lillebror med osv osv osv.. Så det tog ett tag innan vi kom fram. Men det var skönt den lilla tid det vara iaf. Å partysuget var ju på topp! men ekonomin dissade mig stenhårt! så det kändes kasst.. Så det vart lite kubb å mys :) sen vid en åtta ringer lillpullan medans jag står och vispar efterrätt, haha! så man slänger på sig lite palter å lite makeup å bikar iväg en sväng. Jätte trevligt hade jag hur pank jag nu än var :) Så det var najs.. alltid trevligt med rätt ladies, för jadå.

Bjuder på en trött söndags lista.. och by the way så måste de här vara det inlägg som tagit längst tid att skriva, hehe


1. När gick du upp idag?
Hmf.. runt en.. 11.30 tror jag
2. Diamanter eller pärlor?
Diamonds are a girls best friend!
3. Senaste filmen du såg på bio
Amen shit. Lilla kycklingen? Typ åratal sen jag va på bio märker jag :S
4. Favorit-TV- program?
Åååh.. många ju! Ugly betty, desperate housewifes, prison break, grey's anatomy..
5. Vad åt du till frukost?
Typ en halv-dagen-efter-macka. Fastän det inte var någon dagen-efter för mig.
6. Vad är ditt andranamn?
Har 2 st, josefine maria
7. Din favoritmat?
Åh, KINA!!
8. Vilken mat gillar du inte?
Kan typ äta allt.. men typ gravad lax och sånt dallrigt shit.
9. Favoritchips?
Sour creeeme. Märke brukar kvitta
10. Vilken är din favorit-CD för tillfället?
Öh, ingen? Kör jämt blandade Mp3's
11. Vilken bil kör du?
Min fiat uno, höhöhö
12. Favoritmacka?
Eeeeh.. Ingen mackfantast, så har ingen "favvo"-macka
13. Vilka mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med?
Hmm.. Sådanna som är stenhårda på sin sak å vägrar lyssna till andra. Blä!
14. Vilka är dina favoritkläder?
Öööh.. har inga?
15. Om du fick åka vart du ville på semester?
Alanyaaaa.. eller är jag tråkig om jag säger att jag vart där 3 ggr redan? Variatiooon, Emilia!
16. Favoritklädmärke?
Amen va lattjo.. har nog inget. Men om man tänker oftast på var de flesta tjejer shoppar så är det ju H&M, hittar alltid nåt!
17. Var vill du dra dig tillbaka?
Ah säg det, not a clue på den frågan!
18. Favorittid på dagen?
Det är nog när det börjar dra sig mot kvällning..
19. Var är du född?
Stockholm
20. Vilken är din favoritsport att se på?
Hockey!
21. Coca Cola eller Pepsi?
Smakar lika?
22. Fotboll eller ishockey?
Båda
23. Är du en morronmänniska eller nattuggla?
Nattis
24. Pedikyr eller manikyr?
Manikyr
25. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Denna månad gifter pappa bort mig mot 10 kameler, den du!
26. Vad ville du bli när du var liten?
Stor
27. Bästa barndomsminnet?
Stugan i Liviöjärvi/Pajala hos mormor & morfar, alla stunder man hade tillsammans allihop..
28. Varit i Afrika ?
Nej, men vill
29. Nånsin rullat in någon i toapapper?
Näe?
30. Varit med om en bilolycka?
Jao
31. Favoritdag i veckan?
Hmm.. inte måndag iaf
32. Favoritrestaurant?
Eh?
33. Favoritblommor?
Eh?
34. Favorit-snabbmatsrestaurant
Eh?
35. Äger du en cykel?
Mja
36. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
Men nu kom det väl bara knepiga frågor?
37. Läggdags?
Sent
38. Senaste personen du delade en middag med?
My family yesterday
39. Vad lyssnar du till just nu?
Vinden som susar i solskenet
40. Favorit färg
Vit, svart, jaa.. finns ju många, beror på dag, tid, humör
41. Hur många tatueringar har du?
Jag tänkte säga 2 men då hade jag ljugit, 1 :)

Oprah

2007-08-02 - 17:07:58
Både igår och idag har jag suttit å kikat Oprah winfrey show på 3an.. Och både igår och idag strömmade blandade känslor av glädje och sorg när man såg det.. igår var det en kvinna som var där som mist både sin 2årige son och man när de flygit i ett litet plan över berg i Idaho för att fira sonens 2 årsdag, ellerhur det var... och det hade blivit problems med planet och det krascha i ett berg.. Mamman bröt ett ben och låg och såg på när hennes man förgäves försökte rädda sonen med sina brutna armar, som satt fast i barnstolen mitt i lågorna.. Men sonen var död och hennes man dog senare av de brännskador han fick, huvudet hade varit stort som en pumpa! och armarna hade vart helt flådda så det hängde bara skinn, plus att de var brutna.. ja usch, riktigt hemsk berättelse och hon berättade att det enda hon ville var att dö, att det var liksom bara en pillerburk ifrån.
Men hon hade börjat tänka att, de flesta människor är funtade att livet ska vara perfekt, men vem har sagt att det ska vara så? Varför skulle det inte vara hon som drabbades av den där olyckan? Hon menade att man ställer ofta sig frågan "varför jag", men då tänkte hon "varför inte jag". Lät skit knepigt, men de var så logiskt tänkande.
Jag tänkte bara att snacka om stark människa! Tänk om varje människa kunde hantera situationer likadant..

Och idag var det en 14 årig tjej som hade en missbrukande mamma, pappan var arbetslös eller hur det var å dom var fattiga.. de va iaf en hemsk bakgrund hon hade. Och i sina svåra situationer brukade hon tänka på Chris Brown, att han också haft det tufft i början men ändå tagit sig vägen uppåt! Och Oprah hade fixat så han kom till hennes skola osv.. Ja, gud va lycklig hon vart! Och man vart så glad själv, av att se en annan människa som annars har det bara skit vara så glad att tårarna sprutar.. Gud, det känns verkligen gott i själen då!

Och jag är glad att det finns såna kändisar som Oprah, som bryr sig om vanligt folk.. Likaså Dr Phil.. underbar människa! Tänker inte bara på sig själv och sin framgång, utan lägger sin energi på sånt som behöver det.

image35image34

bloglovin